Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Uzman Doktor Ercüment İlgüz tarafından, Belçika’da Katolik Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın detayları paylaşıldı.

Söz konusu araştırmada günlük birkaç gram C vitamini dozunun enfeksiyonları hafifleteceğini belirtilirken, “Yapılan yüzden fazla hayvan çalışması, günlük birkaç gram C vitamini dozunun enfeksiyonları hafifletebileceğini veya önleyebileceğini göstermiştir. Zaten 2003 yılında SARS ‐ CoV ‐ 1 salgını sırasında, insanlar için temel bir mikro besin ve serbest radikal temizleyici olan C vitamini kullanımı, şiddetli viral solunum yolu enfeksiyonları için spesifik olmayan bir tedavi olarak önerilmişti” ifadeleri kullanıldı.

C vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği kaydedilirken, “Gerçekte, C vitamininin hem doğuştan hem de sonradan kazanılmış (adaptif) bağışıklık sistemlerinin çeşitli hücresel işlevlerini desteklediği bilinmektedir; buna çeşitli viral enfeksiyonlara duyarlılığı değiştirmek ve enflamasyonu etkilemek dahildir. Ayrıca civciv embriyo trakeal (soluk borusuna ait) organ kültürlerinde C vitamini, korona virüs enfeksiyonuna karşı direnci artırmıştır” denildi.