22 yaşındaki Türkmen öğrenci Almaz Seyidov, Instagram'da güvenlik açıkları buldu . Bunu Instagram uzmanlarına bildirdi. Almaz Seyidov, dikkatli olduğu için şirketten bir teşekkür mektubu ve 10.000 $ nakit ödül aldı.
"Instagram beslemesine baktığımda, sistemde bir zayıflık gördüm. Kamu hesaplarında güvenlik hataları aramaya başladım. Platformun güvenlik sisteminin zafiyetini kanıtlamak için ünlü futbolcu Miralem Pjanic'in sayfasına gittim . Kişisel fotoğraflarını daha yakından baktığım cihazıma kaydettim. Bunu yaparak, herkesin isterse fotoğraflara erişebileceğini ortaya koymak istedim” diyor Almaz Seyidov, bu savunmasızlığı keşfederken.
“Pandemi sırasında Türkiye'deki ünlü kişiler sayfalarından sık sık canlı yayına girmeye başladılar. Zeynep Bastık ve Şafak Sezer gibi ünlü isimlerin canlı yayınlarına katıldım ve onlar adına birkaç şaka yorumu yazdım. Amacım, insanlara hesaplarında bir sorun olduğunu göstermekti. Dört ay boyunca bu alandaki araştırmalarıma bu amaçla devam ettim. Ancak Instagram hesabımda hiçbir zaman yasa dışı bir şey yapmadım ve herkesin bilmesini istiyorum ”dedi Almaz Seyidov.
"Bizim için kullanıcılar, bu sorunun bir an önce çözülmesi çok önemli, kullanıcıların kişisel Instagram sayfalarının vicdansız kişilerin eline düşmesi halinde çeşitli amaçlarla kullanılabileceği" diye sözlerini tamamladı.
Almaz Seyidov şu anda Türkiye'de, Sakarya Üniversitesi'nde okuyor.
Daha önce, 6 ay önce Almaz, Apple'dan 3500 dolarlık ödül aldığı bir Iphone sistem hatasını ortaya çıkarmıştı.